AM körkort

Moped

Resan till ditt klimatsmarta körkort börjar här

Kursen

Här finner du all information du behöver veta om du vill ta AM-kort. Läs igenom resan till körkort eller använd snabbknapparna för att komma till det du söker. Kontakta oss om du har några andra funderingar!

Resan till körkort

1

Körkortstillstånd

För att få övningsköra privat eller på trafikskola behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd. Ansökan om körkortstillstånd måste kompletteras med ett syntest och det gör du enklast genom drop in hos oss på Kör Eco trafikskolan.

2

På trafikskolan

Vi hjälper dig gärna med ditt körkort! För att ta ett mopedkörkort (AM/klass 1) måste eleven vara minst 15 år, men får börja övningsköra redan när eleven är 14 år och 9 månader. På kontoret hjälper vi till att skriva in dig. Inskrivningen är kostnadsfri, men kom ihåg att ta med dig legitimation alternativt besök oss i sällskap av en målsman som intygar din identitet. I samband med inskrivningen läser man igenom och godkänner våra avtalsvillkor. Vi hjälper dig sedan igång med vår app där du kan se dina bokningar, både inbokad teori och dina körtillfällen. Vi ger dig också det material som behövs för att du ska kunna studera din teori samt göra dina tester.

3

Teori utbildningen

Kursen för att ta ditt körkort består av 8 timmar teori exklusive raster. Teorin blir uppdelad på 3 tillfällen som är 3 timmar lång (inkl. 20 min rast). Man planerar den praktiska körningen i anslutning till teorikursen.

4

Körgård

Körgård är manöverkörning som innehåller broms och balansövningar. Körgården är 2 timmar lång, ger också eleven möjlighet att prova på att skjutsa varandra samt börja arbeta med grundläggande trafikregler. Manöverkörning hålls på Bråvalla halkbana i Norrköping så eleverna träffas på trafikskolan och åker med ansvarig utbildare i bil till Norrköping.

5

Körning i stadstrafik och på landsväg

Lektionen är totalt 120 minuter. Under detta tillfälle övar eleven på körning i stad och på landsväg. Efter att denna lektion är avklarad har eleven gjort all praktiskt körning som behövs inför teoriprovet.

6

Förarprov på Trafikverket

För mopedkort krävs det ett kunskapsprov. När du är klar med din körning och din teori är uppe i tillräcklig nivå (minst 4 godkända tester) kommer vi att rapportera dig till Transportstyrelsen, och du kan efter det genomföra ditt teoriprov. Ditt teoriprov bokas via Trafikskolan.

Aktuella kurser

Under rådande situation kommer vi ej utföra någon mer AM-kurs under 2020. Vi hoppas på er förståelse och kommer under 2021 erbjuda nya mopedkurser.

Våra fordon

Eleven kommer genomföra hela sin praktiska utbildning på el-mopeder, helt Co2 neutralt och utan utsläpp. Vi laddar våra elmopeder med grön närproducerat el. Mopederna är av märket NUI. https://www.niu.com/en/ Alla körlektioner utgår från trafikskolan där vi tillhandahåller hjälm och skyddsutrustning. Läraren kommunicerar via COM-radio från egen moped

Vit elmoped med vår logga och löv från märket NIU

Priser

Här hittar du i huvudsak de priset som berör ditt AM-kort. Saknar du något kan du gå direkt till vår prissida där du har fler priser.

MOPEDUTBILDNING

AM / Klass 1

  • 8 tim teoriutbildning

  • Böcker

  • Digitala tester

  • 4 timmar praktisk körning

PRIS 5500 kr

Kontakta oss

Kontakta oss på ett smidigt sätt genom mail, telefon eller besök oss. Du kan också fylla i vårt kontaktformulär.